logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
geschiedenis dordogne

TOURTIÈRE

AUX POMMES

Ingredienten

500 g meel - 2 eieren - 1 glas olie - 120 g boter - 4 appelen - geleisuiker

Voorbereiden 1uur, kooktijd 25 minuten

Doe alle ingredienten behalve boter, appelen en geleisuiker in een kom en meng dit tot een glad deeg. Voeg water toe totdat u mooie homogene massa heeft. Streek het deeg af met olie en leg het te rusten onder een doek.

Leg na 45 minuten een doek of bakpapier op tafel en bedek dat met een beetje meel. Leg daarop het deeg en druk dat voorzichtig uit, tot het de maat van tweemaal uw taartvorm heeft.

Boter de taartvorm en doe de eerste helf van het deeg in de vorm.

Schil en snij de appelen in fijne plakjes. Laat 40 gram boter smelten en bak de appelschijfjes zachtjes gedurende 5 minuten

Leg de appelen nu over de schaal op het deeg en bedek ze met de andere helft van het deeg. Bestrooi het met de geleisuiker. U kunt de restanten van het deeg gebruiken om de taart te decoreren. Smelt nu rest van boter en sprek dat over het deeg. Doe er nog wat geleisuiker overheen en zet de taart in de oven en laat deze daar bakken gedurende 25 minuten.

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl